De Ontmoeting

Praktijk voor coaching

Professionele ontwikkeling

Een schip op de juiste koers houden of juist bewust kiezen voor een nieuwe koers, doe je niet alleen. Of je nu aan het roer staat, een deel van de bemanning aanstuurt of als bemanning deelneemt, de kwaliteiten van iedereen zijn nodig om het beste resultaat te halen.

Als die kwaliteiten onvoldoende uit de verf komen is dat jammer; niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor de organisatie. Ook signalen van energieverlies of afname van motivatie kunnen aanleiding zijn voor coaching; wat stagneert en wat vraagt om ontwikkeling.
Daarnaast kan er ook een heel concrete wens tot ontwikkeling en groei zijn, bijvoorbeeld in een nieuwe functie.

Onderstaande vragen zijn een voorbeeld van de trajecten die ik begeleidde. Het spreekt voor zich dat nog vele andere vragen denkbaar zijn.

- Persoonlijke effectiviteit
“ Ik heb de neiging lastige situaties uit te stellen en te vermijden. Als anderen me iets vragen zeg ik vaker JA dan me lief is...Hoe kan ik effectiever worden en grenzen stellen?”
- Leiderschap
“ Ik ben pas nieuw in mijn rol als leidinggevende en merk dat ik het lastig vind
mensen mee te krijgen. Hoe kan ik beter invulling geven aan mijn leiderschap?” “ Ik ben al jaren de baas maar is dit nou wat ik altijd gewild heb?”
- Werkdruk en stress
“ Ik voel me steeds vaker moe en gespannen. Het werk valt me zwaar. Ook thuis maalt het vaak door, terwijl mijn gezin ook aandacht nodig heeft. Hoe kan ik weer in balans komen?
- Competentie-ontwikkeling
Ik heb een negatieve beoordeling gehad op overtuigingskracht. Hoe kan ik die ontwikkelen?”
“ Ik kom steeds in conflictsituaties terecht. Hoe kan ik beter communiceren?
- Omgaan met verlies
“ Ik ben door een fusie overbodig geworden in mijn functie. Ik voel me boos en niet erkend. Hoe nu verder? “
- Een volgende stap: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
“ Ik ben in mijn loopbaan steeds maar doorgerold naar een volgende baan. Steeds vaker vraag ik me af of wat ik doe de juiste keuze was.”