De Ontmoeting

Praktijk voor coaching

Persoonlijke ontwikkeling

Als het lopen op je levenspad zwaarder wordt dan kan het helpend zijn als een coach een tijdje met je meeloopt. Wat stagneert op dit moment in jouw leven en waar zou je willen ontwikkelen? Samen onderzoeken we op welke wijze jouw drijfveren, overtuigingen en emoties je gedrag bepalen. Groei wordt weer mogelijk als belemmerende patronen en gevoelens worden opgeruimd. In evaluaties over het resultaat geven klanten vaak aan dat zij meer energie hebben, dat het zelfvertrouwen en de effectiviteit zijn toegenomen en dat er meer gedragsalternatieven zijn waaruit geput kan worden.

Onderstaande vragen zijn een voorbeeld van de trajecten die ik begeleidde. Het spreekt voor zich dat nog vele andere vragen denkbaar zijn.

- Leven of overleven?
“ Mijn leven is druk en vol. Ik krijg steeds vaker het gevoel dat ik niet meer zelf aan
het roer sta en kan kiezen maar dat ik geleefd word. Hoe krijg ik weer rust? ”
- Verlies en rouw (baan / partner / gezondheid)
Verlies bepaalt momenteel mijn leven. Hoe kan ik naast aandacht voor wat was weer vorm gaan geven aan nieuwe perspectieven?“
-Autonomie
Ik vind het lastig in contact mezelf te blijven en ben geneigd de ander te volgen. Dit breekt me steeds vaker op. Hoe zorg ik beter voor mezelf?”
- Kiezen
“ Ik sta voor een lastige keuze, merk dat ik blokkeer en niet tot actie kom. Ik wil coaching om tot een goed keuze te komen”
- Zelfbeeld en zelfvertrouwen
“ In contact met anderen voel ik me steeds de mindere. Dit zorgt ervoor dat ik op het werk niet uit de verf kom en anderen steeds met de eer gaan strijken".